Culli-vers in gesprek met… Erik Perdok

Erik Perdok (37) is momenteel, samen met zijn echtgenote Paulien, eigenaar van Restaurant Tropiqua in Veendam, (onderdeel van zwembad Tropiqua), Brasserie Restaurant La Vache in Veendam, het horeca gedeelte bij openlucht zwembad het Zwanemeer in Gieten en mede eigenaar van Pizza2You. Als vaste klant van Culi-Vers zochten we hem op om te vragen hoe hij alle ballen in de lucht houdt, wat zijn drijfveer is en hoe de samenwerking met Culi-Vers verloopt.

Op eigen benen

Na vijf jaar als kok te hebben gewerkt bij Brasserie Restaurant La Vache kwam de mogelijkheid voorbij om op eigen benen te gaan staan. “Mijn toenmalige baas zou Restaurant Tropiqua overnemen. Door bepaalde omstandigheden ging de koop niet door. Toen dachten Paulien, mijn vrouw en ik, is het niet iets voor ons? Van de bank kregen we vier keer nee op het rekest, maar ik bleef volhouden, ze werden gek van me. Toen zeiden ze uiteindelijk, laten we het maar doen, want anders houdt hij niet op. Niet wetende waar we in stapten zijn we enthousiast begonnen. Het werd direct gigantisch druk.“

Twee jaar geleden kwam La Vache te koop. “Ik ben er direct op afgestapt en heb gezegd dat we er zonder makelaar uit gaan komen. La Vache was een beetje mijn kindje. Ik heb er lang gewerkt, ook Paulien heeft er gewerkt en we hadden er altijd een goed gevoel bij .”

Daarnaast doen Erik en zijn vrouw er ook nog catering bij. “Dat liep op een gegeven moment zo uit de hand dat ik alleen maar aan het heen en weer racen was. Daarom trok ik de stoute schoenen aan en heb ik de samenwerking met Party2Rent opgezocht. Hun cateraar was toevallig net failliet. Nu hebben we het zo voor elkaar dat zij de tenten opbouwen en wij de catering doen. Ik blijf het aanspreekpunt en regel alles.”

Alsof dit alles nog niet genoeg was begonnen ze ook nog eens met Pizza2You. Met twee losse ovens, een koelwerkbank en een tent reden ze allerlei evenementen af. Na een jaar bedachten ze dat dit ook anders kon, alles in één auto. “Met brandweerauto ‘Maggie’s on fire’ gingen we los. Eén compleet feest in één wagen. Alles zit erop en eraan. Twee pizzaovens, barista koffie, koeling, biertap en een muziekinstallatie. Dat werd en is een enorme hit! Intussen hebben we drie brandweerauto’s. Het is geen vetpot, maar het is gewoon ontzettend leuk om te doen. Ballon Fiësta Meerstad, grote personeelsfeesten, allerlei evenementen, van alles komt voorbij; niet alleen in de regio, maar tot bij Arnhem. Van particulier tot bedrijf en evenement. We hoeven zelden “nee” te verkopen. Zo bouwen we een mooi netwerk op”.

De laatste uitdaging voor Erik en zijn vrouw was vorig jaar. Via een bericht op Facebook werd hij geattendeerd op de wens van de gemeente Aa en Hunze om de horeca bij Openlucht zwembad Zwanemeer in Gieten nieuw leven in te blazen. “We hebben een voorstel gemaakt met een aantal voorwaarden en dat werd goedgekeurd. We hebben in één seizoen de omzet verzesvoudigd. Het weer werkte natuurlijk mee, maar je moet ook dingen goed kunnen aanvoelen en organiseren qua personeel en inkoop. Een jonge medewerkster, Ilona, die bij mij in Tropiqua werkte heb ik meegenomen en gevraagd; Zie jij het zitten? Toen ze ja had gezegd zei ik; Het wordt jouw toko. Jij regelt alles, ik bemoei me verder nergens mee. Nu bestiert ze het (bijna) helemaal zelf.”

De samenwerking met Culi-Vers kwam via Marcel van Delden. In een eerder dienstverband hadden ze samengewerkt bij de Fraeylemaborg. “Toen we hier net zaten kwam hij langs. Ik herkende hem wel, maar wist niet meer waarvan. Ons contact was goed en Marcel kwam met een mooi voorstel. Nu doen we veel zaken met Culi-Vers. Vooral voor de hapjesschalen en de BBQ-pakketten. Daar is een speciaal assortiment voor ons samengesteld dat alleen wij gebruiken. Ook voor de hapjesschalen zijn de slagers speciaal aan de slag gegaan. Zo hebben ze onder andere een aantal gegaarde producten voor ons ontwikkeld.”

Over hapjesschalen gesproken… vanuit Restaurant Tropiqua worden die ook nog gemaakt. Dat loopt zo goed dat mede daardoor, de keuken binnenkort moet worden uitgebreid. “Anita, mijn ‘Chef hapjes’ maakt alle schalen. Op haar eigen manier en ik vertrouw haar volledig. De gevulde eieren, daar komen mensen voor terug.”

Liefde voor het vak

Erik en Paulien werken hard. Zeven dagen per week. De juiste mensen om je heen is heel belangrijk. “Zelf sta ik het meest in Tropiqua, ’s ochtends en ’s avonds ga ik nog dagelijks langs bij La Vache, maar de twee koks redden zichzelf. Sluitingstijd betekent voor ons geen einde werktijd. Dan moet je offertes maken en de boekhouding doen. Je rolt ergens in, je weet dat je veel moet werken, hard moet werken, maar we hebben er gewoon ontzettend veel plezier in. Samen met mijn vrouw hoop ik dit nog heel lang vol te houden.”

GENIETEN IN HET HART VAN VEENDAM

Het team van La Vache is u graag van dienst!

© copyright 2012 – 2017 | Bijlholt Communicatie